Dalmát konyha

A dalmát konyha az élelmiszerek választását és elkészítését illetően kielégít minden, az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos nutricista követelményt és orvosi javaslatot.

Olvass tovább

Spanyol konyha

Ahhoz, hogy megismerhessük a spanyolok konyháját talán egy egész élet is kevés lenne, mert Spanyolországban nem beszélhetünk egységes konyhaművészetről.

Olvass tovább

Portugál konyha

Az ország Európa egyik legrégibb nemzeti állama. A Portugálok büszkék nemzeti kultúrájukra és nemzeti ételeikre. Finom boraik történelme jóval korábbi időkre nyúlik vissza. A rómaiak Kr. E. 216–ban jutottak el erre a vidékre és kezdték el termeszteni a szőlőt.

Olvass tovább

Görög konyha

Az előételeket és a salátákat friss kenyérszeletekkel tálalják. Népszerű a reszelt fokhagymával, uborkával kevert joghurt (tzatziki) és a szintén fokhagymás padlizsánkrém (melitzano).

Olvass tovább

Thai konyha

A thaiföldi konyha a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb konyhája. Megtalálhatók benne a kínai és az indiai konyha elemei is, ezek egészen tökélyre fejlesztették. A thaiföldiek egyszerre kis adagokat fogyasztanak, de viszonylag gyakran étkeznek. Különösen kedvelik a csípős ételeket.

Olvass tovább

Kínai konyha

A kínai konyha méltán világhírű, a legízletesebb specialitások azonban kizárólag éttermekben és szállodákban kaphatók, a hétköznapi étkezésben a híres kínai ételek nem szerepelnek.

4 különböző tájjellegű ételkészítési mód figyelhető meg az országban.

Olvass tovább

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó főzelék a magyar konyha régi, egyszerű, tápláló ételei közé tartozik. A sárgaborsó (másnéven felesborsó) melegítő étel, így inkább fogyasztják a hideg időszakokban, mint nyáron.

Olvass tovább